Ce Teka Kalau Korang Hebat!

bosan weyh malam ni..
meh aku bagi teka teki korang jawap..
nak??heheh...

ni aku nak bagi teka-teki ni...
sebenarnya teka-teki ni panjang macam buku cerita..
tapi aku pendekanlah ea..
baca bagi paham k.. :D





ada seekor kura-kura betina warna hijau ingin ke pekan..
tapi kura-kura tersebut sesat di dalam hutan tebal yang menyeramkan..

dalam kebingungan dan ketakutan tu dia terjumpa kura-kura jantan bewarna merah ..
lalu dia bertanya kepada kura-kura merah tesebut
"abang kura-kura merah,jalan nak pergi pekan mana??"
lalu kura-kura merah berkata
"kalau kau nak tau..tapi bersyarat..kau serahkan diri kau kepada aku dulu"(bahasa sopan :D)
tanpa berfikir panjang kura-kura hijau pon terima syarat tersebut..
setelah selesai ehm ehm ehm!(hahaha :D)
kura kura merah pun memberitahu jalan keluar daripada hutan ini untuk ke pekan..

tapi malangnya..dia sesat lagi...

dalam kebingungan dan ketakutan tu dia terjumpa pula dengan kura-kura jantan bewarna Biru ..
lalu dia bertanya kepada kura-kura Biru tesebut
"abang kura-kura Biru,jalan nak pergi pekan mana??"
lalu kura-kura Biru berkata
"kalau kau nak tau..tapi bersyarat..kau serahkan diri kau kepada aku dulu"(bahasa sopan :D)
tanpa berfikir panjang kura-kura hijau pon terima syarat tersebut..
setelah selesai ehm ehm ehm!(hahaha :D)
kura kura Biru pun memberitahu jalan keluar daripada hutan ini untuk ke pekan..


lagi sekali..tanpa di sangka dia sesat kembali...

dalam kebingungan dan ketakutan tu dia terjumpa pula dengan kura-kura jantan bewarna Kuning ..
lalu dia bertanya kepada kura-kura Kuning tesebut
"abang kura-kura Kuning,jalan nak pergi pekan mana??"
lalu kura-kura Kuning berkata
"kalau kau nak tau..tapi bersyarat..kau serahkan diri kau kepada aku dulu"(bahasa sopan :D)
tanpa berfikir panjang kura-kura hijau pon terima syarat tersebut..
setelah selesai ehm ehm ehm!(hahaha :D)
kura kura Kuning pun memberitahu jalan keluar daripada hutan ini untuk ke pekan..

dan akhirnya..kura-kura hijau pon sampai ke pekan...

tidak lama selepas itu...kura-kura hijau mengandung..
anak kura-kura hijau tu korang rasa warna apa??
ce jawap klaw korang hebat..!
heheheh :D

PESANAN PENAJA
Jom Join Segment Saya Punya Lagi Best!


Published with Blogger-droid v1.7.2

33 comments:

NadiRah said...

warna pelangi..mcm bckground blog ni..hahhha

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

hahah..perli nampak... :p
jawapan die dapat anak itik kuning lah!
hahahaha :p

nope salah.. bkn jwpn die..
sila cuba lagi.. :D

NadiRah said...

clue xde??? huhuh

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

klu die kuning merah dengan biru.. :D

sue perbs.. said...

hmmm.. hitam kot.. klu sume warne tu brcmpur... ke putih..

Fathiah Hamim said...

hijau?

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

Sue : salah jugak...cbe lg ea..hahaha :p

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

fathiah : salah jugak.... :D

sue perbs.. said...

warna warni... huh.. tension lak teka bende ni.. haha

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

Sue : hahaha..try search google tgk ape jwpn die..hahah :p

schaze zainn said...

kura-kura tu jadi trafic light? ahaha

erk.. tp mana dtg wane biru lak kan? =,="

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

Schaze zainn : hahaha..salah..
cube lagi ea..hahaha :D

sue perbs.. said...

grrr... bile nk bgi jwpn ni?? google pon tk jumpe gak

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

Sue : hahaha!cam garang jerk sue nie..tkot plak..:D

sue perbs.. said...

haha... beriya-iya nak tau je.. curious nih

Meck said...

kuning kot haha

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

kuning pon slh.. :D

lilypelangi said...

warna hijau kah ?

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

bukan hijaw..cube lagi k.. :D

lilypelangi said...

coklat ?

lilypelangi said...

colourless ? HAHA

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

2 2 pon slh jugak..huhuhuh..
bkn ssh sgt kowt..

ok klu die..ade kat dlm teka teki 2 jugak...slmat mencuba.. :D

lilypelangi said...

uh ?? tak paham la maksud awk . huhu

lilypelangi said...

grr .. merah ??

sue perbs.. said...

warna putih sebab tulisan perkataan 'anak kura-kura' tu warna putih.. gmbr kura-kura kat atas tu gambar mak kura-kura ke anak kura-kura? klu anak kura-kura mksudnye anak kura-kura tu warne kulit sawo matang.. haha.. dh bce teka-teki ni bnyk kali tk jumpe gak klu nye

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

lily : mksud sy jwpn die ade kat dlm teka teki 2 jugak...heheh

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

sue :
penat taip an..heheh
tp slh jugakk... :p

tgu jwpan mlm ni k.. :D

lilypelangi said...

hah ! warna paddle pop . tul tak ?? hehe

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

Lily : hahahah!! paddle pop pon slh.. :
tgu jwpn mlm ni k.. :D

lilypelangi said...

ahh ! ta nak putus asa .. warna biru ?? :D

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

pon slah.. :D

lilypelangi said...

grr !


panas2 :D

GaRy™ said...

senang je... kura2 x mengandung... dia bertelor..
aq nak baca 2-3 kali baru aq dapat tangkap... hahahahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...