Nak nombor telefon awek cun di FB??

korang nak no. tel. awek cun??
aku ada cara dia..
guna facebook jerk..
heheh....
macam mana??

ni aku nak tunjuk...

 
eh! mana boleh!

nak pergilah mintak sendiri..barulah gentel man..
ahahah!

ok!
sebenarnya..lepas aku sahur tadi,
akudi kejutkan dengan seorang awek ni..
bagitau aku something kat IM FB..
dia bagi tau...


clear tak??
tak??
klaw tak ni aku tunjuk per dia bagi kat aku...

"NOMBOR TELEFON BIMBIT SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA sedang dipaparkan di Facebook!
Ini bukan gurauan - Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik ACCOUNT, klik EDIT FRIENDS, klik CONTACTS di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan. Sila copy post ini di STATUS anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk MENGELAKKAN PENCEROBOHAN PRIVASI.."


so kat sini korang boleh tau kan korang punya no telefon kat FB korang,orang lain boleh tengok...

kepada awek2 yang bajet2 cun or jejaka2 bajet macho tu..
rajin2kan tangan anda untuk remove no telefon anda jikalau tidak,anda akan dapat gangguan daripada anon2 yang misteri...ahaha!!

takdelah!
mesej ini di sampaikan adalah bertujuan untuk memberitahu kepada pengguna-penguna FB agar lebih berhati-hati kerana privacy anda mungkin akan diceroboh..
sapa tau kan??

kalau korang tak paham lagi ni aku tunjuk cara dia macam mana nak check..

  1. Login FB anda..dan klik pada ACCOUNT (kat tempat korang nak sign out tulah..)
  2. dan klik pada EDIT FRIENDS...keluar semua friends korang kan??
  3.  dan korang cuba klik CONTACT di sebelah kiri sreen anda dan......

tadaa~~!!
dah kuar kan??
bukan main besepah lagi no telefon...

so untuk korang remove no telefon korang daripada FB tu..
lagilah senang.....

  1. korang masuk PROFILE korang
  2. klik INFO kat bawah gambar korang
  3. nampak NO TELEFON korang kat belah bawah tu??
  4. dan REMOVE jerk!
siap dah kan??
 
selamat mencuba :)

maceh!bubbye!howyeah!

28 comments:

twinkeenabilah said...

agak-agak buat ape mereka letak no fon kat fb? untuk bg orang tgk lah. so if expose pun takpe :p Haha. Padan muka dorang :p

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

tak jugak...aku tak penah pulak nak buat mcm tu..tp ble kaw pkai fb mobile gne celcom ke ape..die tros publish kat c 2 klaw x clap aku..

sebab aku penah kena..seb baik aku prasan..cepat2 aku remove..

semak jugak an klaw org yg x knl sek kacaw kita.... :)

twinkeenabilah said...

Oh really ?? Fb lah punca segala-galanya. Haha aku igt dorg saje letak situ :p huhu. aish kene mintak maap ngn dorg nie, dah kutuk :p

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

2lah...selalulah berprasangka baek dgn org...(x psl2 :p)

aimie amalina said...

hahhaahha
adehhh!
ye..baek2..
nasib x cun..hehhe =p

sergeant keroro said...

aku alien, xde orang nak kaco XD

twinkeenabilah said...

baik ! Haha :D

Tea Dno said...

haha memang banyak pun.. wakakaka.. boleh jadi tukang kacau ni.. lalallalalaal..

Berry Bee said...

tak ader kene mngenalah...
niy sume missunderstood jerk...
acctually sume no yg terpapar tepi 2, no dr phonebook smrtphone anda oke...
jadi,hanya tuan acc dpt melihat no 2...org len x nampak...

btw, org yang wat sticky post 2,xpaham bahasa inggeris maybe....
coz before niy ader dah post cm gini in \FB...

=)

budakijaupendek said...

kebanyakan no telefon tipu je belaka.
tak takot pun terdedah kot.hihik!

CIK MAY said...

jgn amik kesempatan dgn no tpon awek2 cun tu yer!

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

Berry Bee :
1. acctually sume no yg terpapar tepi 2, no dr phonebook smrtphone anda oke...?
aku pkai smart phone,memang ada yg kuar drpd phonebook,tapi ada jugak kuar num phone dpd fb yg xder dlm phonebook...

2. btw, org yang wat sticky post 2,xpaham bahasa inggeris maybe....??
knp ckp cm 2??

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

budakijaupendek : tak semua no telefon itu adalah palsu...ce try 1 no dlm 2 then try call..betul ke tida owner fb tu...
sebab aku nengok,num fon mmber aku,sumenyer betul...:)

aneng hitchies said...

kau dikejutkan oleh seorang awek CUN ?? ngeee . thanx . hahahha

budakijaupendek said...

oh yeke?
ok, sy try nanti.
kot2 dpat no jejaka ensem. ngagaga ~

Clara said...

Cr sudah taw tu..

tapi bukan sesiapa yang letak number fom kat profile dia, number dia akan muncul kat Contact..

Cr tak letak lgsg number fon, so, mmg tak kuarlah..

kebnyakkan yg letak semua lelaki..
*my friends and brothers.. *

sue perbs.. said...

la nape nombor telefon sy tk kuar.. hehe.. ptut tkde org kaco

an nyek said...

nie spe yg letak no tepon time mula2 sign up accoint dlu kan...tp dlu tak kuar...skrg nie ade....jd spe yg tak buat dl tak keluar la...hehehe...spe soh letak...bahaya...heheh

Anne Nurain said...

ala, kwn2 ja yang nampak kn?
xpa la tu.. kalau xnak kena kacau, jangan la letak no phone lam fb.. :)

asamasin said...

aah..kalu gune fb mobile kbnyakan nye jdik cmnh la.. :D

civil kawan(kure2) said...

haha.. bahaya kalau on9 fb gune phn.. die trus simpan no 2 dalam memory n die akan tunjuk kat umum.. sabar je lah.. follow kure2 ye.. ehe

Abby Salvatore said...

:)

dtg membalas kunjungan...

mohd azman said...

sapa2 nk nmbr sy klu ada yg sudi msj lah atau col.. 0149277118 azman

Anonymous said...

Coll me 0125666973

Anonymous said...

Pls coll I net somtink (0125666973)my name is <samsul

Anonymous said...

Orang yang iklan sumanya penipu kalu nak cari orang yang butol pls tolong coll no no: 0125666973(samsul) coll pompan saja

Anonymous said...

0125666973

Arief Anuar said...

0129133813

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...